Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Elf wasberen ontsnapt uit dierentuin in Leeuwarden

26-03-2024, 18.52 uur

De Friese dierentuin AquaZoo Leeuwarden is elf wasberen kwijtgeraakt. Het dierenpark verwelkomde onlangs een groep van twaalf wasberen, afkomstig van Stichting AAP in Almere. Bijna alle dieren wisten vannacht te ontsnappen. Ze hebben zelf een uitgang gecreëerd door te graven en gaas los te trekken.

De wasberen zijn tussen 2019 en 2022 gevangen in Limburg. Daarna heeft Stichting AAP zich over de groep ontfermd. AquaZoo Leeuwarden dacht de dieren een goed thuis te kunnen bieden. Volgens een woordvoerster voldeed het onderkomen in principe aan alle eisen.

Toch bleek het verblijf niet wasbeerproof: twee stukken gaas sloten niet goed op elkaar aan. Twee ontsnapte wasberen konden inmiddels weer gevangen worden. De overige negen zijn nog steeds spoorloos.

Vallen
Medewerkers hebben vallen uitgezet in het park en een omliggend natuurgebied. Wie in de omgeving van AquaZoo een wasbeer tegenkomt, wordt gevraagd om contact op te nemen met de dierentuin.

De wasberen hadden onderdeel moeten worden van het nieuwe Noord-Amerikaanse themagebied Churchill, waar verder onder meer ijsberen en Canadese bevers te zien zullen zijn. Het gebeurt vaker dat wasberen ontsnappen. In 2020 bleek dat Wildlands Adventure Zoo Emmen vijf van de 21 wasberen miste. Ze zijn nooit teruggevonden.

Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be