Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Dodelijk ongeluk Phantasialand: slachtoffer werd aangereden door achtbaantrein, pretpark reageert

26-03-2024, 17.01 uur

De 43-jarige man die gisteren overleed in Phantasialand werd geraakt door een achtbaantrein. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een technicus die bezig was met onderhoudswerkzaamheden bij lanceerachtbaan Taron. Hij kon een rijdende trein van de multi-launch coaster niet ontwijken.

Rond 15.00 uur liep de medewerker een ernstige hoofdwond op. Collega's schakelden de hulpdiensten in, maar het slachtoffer overleed ter plaatse. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte omstandigheden van het incident. Phantasialand laat in een reactie weten "geschokt, verbijsterd en ontroostbaar" te zijn.

"Het fatale ongeluk met een geliefde collega, dat een gapend gat heeft achtergelaten in de Phantasialand-familie, maakt ons sprakeloos", valt te lezen in een verklaring op social media. "Jullie medeleven en lieve woorden hebben ons diep geraakt. We bedanken iedereen voor de welgemeende condoleances in deze donkere tijd."

Nabestaanden
De gedachten van het Phantasialand-personeel gaan uit naar de familie van de man. De mensen die dit tragische verlies moeten verwerken." Er worden geen details over het ongeluk gedeeld. " Uit respect voor de nabestaanden willen we op dit moment niet dieper ingaan op het incident."

Ondanks het drama komt de geplande seizoensstart van Phantasialand niet in gevaar, zo benadrukt het management. "Terwijl dit tragische verlies in ons midden ons diep raakt en ons nog lang zal bezighouden, kan Phantasialand volgens plan heropenen op 28 maart 2024."

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be