Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

3D-simulator met De Smurfen geopend in Frans pretpark

09-04-2024, 23.33 uur

Een Frans strippretpark verwelkomt dit jaar De Smurfen. De beroemde blauwe wezentjes kregen hun eigen attractie in Parc Spirou, gelegen in de buurt van Avignon. Daarvoor is een bestaande 3D-simulator van de Britse fabrikant Simworx omgebouwd. De nieuwe naam luidt Les Schtroumpfs et le Grimoire Magique.

Eerder heette de attractie Supergroom et les Dinozorgs. Een dinosaurusfilm heeft plaatsgemaakt voor een avontuur met De Smurfen. Volgens het verhaal stal slechterik Gargamel een toverboek met magische spreuken. Om het object terug te krijgen, bouwde Knutselsmurf een speciale bus. Daar kunnen de bezoekers in plaatsnemen.

Het attractietype wordt immersive tunnel genoemd. De beleving is een coproductie van de Belgische licentiehouder IMPS en de Franse animatiestudio Ellipse Animation. Arnaud Janvier was verantwoordelijk voor de regie. Het park verkoopt nu ook een heleboel Smurfen-souvenirs.

Rataplan
Naast de introductie van De Smurfen werd bij de Italiaanse firma Zamperla een familieattractie besteld met zes draaiende tonnen. De carrousel staat in het teken van Rataplan, de hond uit de Lucky Luke-strips. In totaal is er dit jaar 1,5 miljoen euro geïnvesteerd. Parc Spirou opende in 2018. Vorig seizoen kwamen er 320.000 bezoekers, een record.

Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be