Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Rookverbod in Walibi Belgium: alleen nog roken in zes rookzones

26-03-2024, 09.41 uur

In Walibi Belgium mag vanaf aankomend weekend op minder plaatsen gerookt worden. Tot nu toe konden bezoekers in de buitenlucht gewoon een sigaret opsteken. Op paden en pleinen is dat niet langer toestaan. Rokers worden doorgestuurd naar zes aparte rookzones.

De overheid verplicht attractie- en dierenparken in België om in 2025 een rookverbod in te voeren. "Walibi neemt een voorsprong en wacht niet tot 2025 om een rookvrij beleid aan te nemen", valt te lezen in een persbericht. De maatregel wordt genomen vanwege "de gezondheid en het welzijn van bezoekers".

"Deze initiatieven passen bij de doelstelling om een gastvrije en gezonde omgeving te creëren voor iedereen." Waar de rookplekken zich precies bevinden, wordt aangegeven op de parkplattegrond. Er zijn rookzones bij de hoofdingang, bij de Western Shop en bij de attracties Cobra, Le Palais du Génie, Tiki-Waka en Silverton.

Zaterdag
Het attractiepark gaat weer open op zaterdag 30 maart. Op social media laat men weten dat Walibi "rookvrij" zal zijn, maar rokers blijven dus wel gewoon welkom. Ze zullen zich alleen naar een rookzone moeten begeven als ze zin krijgen in een sigaret.

In België namen Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael eerder dezelfde stap. Bellewaerde Park, een zusterpark van Walibi Belgium, kondigt deze week een soortgelijke beleidswijziging aan. In Bobbejaanland mag buiten nog wel gerookt worden, behalve in speeltuinen. Dierentuin Pairi Daiza legt rokers helemaal geen strobreed in de weg, hoewel de eigenaar fel tegen roken is.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be