Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix werkt aan nieuwe familieachtbaan, opening in 2025

26-03-2024, 11.34 uurBeeld: @DimensionParcs

Het Franse pretpark Parc Astérix is van plan om volgend jaar een nieuwe rollercoaster te openen. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. De nieuwe familieachtbaan komt te liggen in de buurt van waterbaan Menhir Express. Nu is daar nog een themadeel te vinden rond het oude Parijs.

Dat gebied moet wijken voor de nieuwe attractie. Er staan al bouwschuttingen. De achtbaan krijgt een Gallisch thema en de minimumlengte wordt 1 meter. In de karretjes komen de passagiers tegenover elkaar te zitten. Meer details kan de voorlichtster op dit moment niet geven.

Eind vorig jaar nam Parc Astérix afscheid van de oldtimerbaan Nationale 7, die even verderop lag. Daardoor is een bijzonder groot oppervlakte vrijgekomen. Seizoen 2024 staat in het teken van de nieuwe zweefmolen La Tour de Numérobis, gelegen in het Egyptische gedeelte.

Negen
Op dit moment telt Parc Astérix acht verschillende achtbanen: Tonnerre 2 Zeus, Goudurix, La Trace du Hourra, OzIris, SOS Tournevis, Le Vol d'Icare, Pégase Express en Toutatis. Dat zijn er meer dan concurrent Disneyland Paris. De toevoeging van volgend jaar wordt dus achtbaan nummer negen.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be