Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Man (43) overleden tijdens werkzaamheden bij achtbaan Phantasialand

25-03-2024, 19.55 uur

In Phantasialand is vanmiddag een 43-jarige man om het leven gekomen. Dat gebeurde rond 15.00 uur. Het slachtoffer was aan het werk bij de lanceerachtbaan Taron, melden Duitse media. Vermoedelijk vond het incident plaats tijdens een testrit.

Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht door de autoriteiten. Wel staat vast dat de veertiger het arbeidsongeval niet overleefd heeft. Hulpdiensten bleven tot in de avond ter plaatse in het Duitse pretpark.

Phantasialand was gesloten voor publiek: de poorten gaan op donderdag 28 maart weer open na een winterstop. Op dit moment worden alle attracties in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Bij Taron ging het dus fout.

117 kilometer per uur
Het management heeft zelf nog niet publiekelijk gereageerd. Taron, gelegen in parkdeel Klugheim, is een multi-launch coaster van de Liechtensteinse fabrikant Intamin uit 2016. De baan is 30 meter hoog en 1320 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van 117 kilometer per uur.

Het is niet voor het eerst dat een bedrijfsongeval in Phantasialand een dodelijk afloop kent. In 2017 stierf een 58-jarige medewerker tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de achtbanen Winja's Fear en Winja's Force.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be