Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Roofvogel grijpt witte duif uit Efteling-sprookje

26-03-2024, 10.29 uurBeeld: @cindy_ve

Voor een duif is een Efteling-sprookje deze week niet goed afgelopen. In het Sprookjesbos van de Efteling wordt het verhaal van Het Bruidskleed van Genoveva uitgebeeld aan de hand van witte duiven. Zij fladderen normaal gesproken vrolijk over het Herautenplein, waar een duiventil te vinden is.

Maandag sloeg voor één van de duiven het noodlot toe, blijkt uit foto's van Efteling-bezoeker Cindy Vervuren. Zij wist op de gevoelige plaat vast te leggen hoe een roofvogel het voorzien had op een witte duif. Een sperwer - een havikachtige - zag het sprookjesfiguur als een lekker hapje.

Het Bruidskleed van Genoveva is het enige sprookje in het Sprookjesbos dat wordt uitgebeeld aan de hand van levende dieren. Het verhaal gaat over een prins en prinses die een kleurrijk bruidskleed willen laten maken, maar de weefster blijkt blind geworden te zijn.

Juiste kleuren
Duiven die eerder door de weefster verzorgd waren, komen haar te hulp door steeds de juiste kleuren aan te bieden. Zo kan het bijzondere kleed uiteindelijk toch voltooid worden.

In het verleden werden de duiven door de Efteling in felle kleuren geverfd. Daar is men in 2018 mee gestopt, na commentaar van dierenactivisten. Voor het sprookje zelf was dat geen probleem, legde een woordvoerster destijds uit. "Nu zijn de witte duiven uit het begin van het sprookje te zien in plaats van de gekleurde varianten aan het einde."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be