Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-sprookje Doornroosje na ruim een half jaar weer toegankelijk

29-03-2024, 16.46 uur

Beeld: @Coshira_, @timvanoijen, @84eric, @OnnoBusch, @jeroen989, @Mundus77, @jeroen_twee

In het Sprookjesbos van de Efteling is de afgelopen maanden heel wat werk verzet. Meer dan een half jaar geleden werd het sprookje van Doornroosje gesloten voor groot onderhoud. Sindsdien is niet alleen het iconische kasteel gerenoveerd, maar werd ook de omgeving aangepakt.

Zo realiseerde de Efteling een nieuw wandelpad aan de linkerzijde van het kasteel. Daardoor kunnen bezoekers het sprookje vanaf een andere hoek aanschouwen. De vijver rond het tafereel is een stuk groter geworden. Gescheurde muren zijn hersteld en decorstukken werden opgeknapt.

In de scènes installeerde men led-verlichting. De trappen rond het kasteel werden minder glad, om valpartijen te voorkomen. Ook kwam er een nieuw groenplan. Vanaf vandaag ligt Doornroosje weer te slapen op haar vertrouwde plek. Ook de boze fee, de slapende koks en de kraaien zijn terug. Ze kregen allemaal een opfrisbeurt.

Dromerige muziek
Een andere opvallende wijziging is niet te zien, maar wel te horen: huiscomponist René Merkelbach zorgde voor dromerige muziek, die vanaf nu bij het sprookje klinkt. Verder had de Efteling twee nieuwe bewoners beloofd: een uil met een sleutel en een tweede slapende wachter. Zij arriveren naar verwachting pas tegen de zomer.

Het bijzondere onderhoudsproject werd in goede banen geleid door projectleider Mark Elings, uitvoerder Koen Hellings en hoofdontwerper Sander de Bruijn. Eigenlijk hadden de werkzaamheden eind februari afgerond moeten worden. De heropening moest een maand uitgesteld worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be