Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongeren vinden de kermis saai: 'Oubollig en te duur'

15-06-2014, 18.39 uur

Bijna niemand loopt meer warm voor kermissen in kleine dorpjes. Jongeren laten de botsauto's, draaimolens en schietkramen de laatste tijd massaal links liggen. "Ze gaan liever naar een café om iets te drinken of willen hun mobiele telefoon up-to-date houden", signaleert organisator André Vonk.

Uit onderzoek blijkt dat de kermis in meer dan de helft van de Brabantse dorpen volledig dreigt te verdwijnen. De jeugd van tegenwoordig vindt de gedateerde dorpsfeestjes niet alleen oubollig, maar ook veel te duur.

Die kritiek trekt André zich in ieder geval niet aan. "In de Efteling geeft een gezin vlot een paar honderd euro uit en de kermis is dan ineens te duur?"

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be