Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Diersoorten uit de ijstijd duiken op in Friese dierentuin

28-03-2024, 16.58 uur

Dierenpark AquaZoo Leeuwarden huisvest tijdelijk enkele bijzondere diersoorten. In de Friese dierentuin vindt vanaf morgen het evenement IJstijd plaats. Bezoekers kunnen replica's bewonderen van diersoorten die al lang geleden zijn uitgestorven, waaronder de mammoet.

In totaal staan er twintig levensechte dierfiguren in AquaZoo. Dezelfde objecten waren van half oktober tot eind februari nog te vinden in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo, toen onder de noemer IJstijd & Zoo. In Leeuwarden duurt het expositie van vrijdag 29 maart tot en met zondag 2 juni.

Kinderen kunnen een speurtocht volgen. Ook staan er borden met informatie over de ijstijddieren. Verder is er een samenwerking met Natuurmuseum Fryslân. In de weekenden vertellen vrijwilligers verhalen aan de hand van voorwerpen uit het museum, waaronder een stuk slagtand van een mammoet en kiezen van een holenleeuw.

Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be