Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Video: Plopsaland geeft startschot voor Studio 100 Festival met parade en dansshow

23-03-2024, 20.20 uur

In Plopsaland De Panne zijn vanaf vandaag nieuwe shows met de Studio 100-figuren te zien. Onder de noemer Studio 100 Festival presenteert het Vlaamse pretpark voortaan dagelijks een nieuwe welkomstshow en een parade: Studio 100 Festival On Wheels.

Tijdens de welkomstshow kiest men normaal gesproken een bezoeker uit die een reusachtige sleutel mag omdraaien om de dag symbolisch te starten. Tijdens de première op zaterdagochtend werd daarvoor de Burgemeester uit Samson & Marie opgetrommeld, die speciaal voor de gelegenheid een toespraak én een gedicht had voorbereid.

Studio 100 Festival On Wheels is de vervanger van de Plopsa Parade. Voorheen werden de mascottes rondgereden in cabrio's. Nu verschijnen er paradefietsen met de personages erop. De stoet eindigt met de Grand Finale Show, in en rond de kiosk op het Dorpsplein.

Feestnummer
Die voorstelling bestaat uit een reeks Studio 100-nummers, waaronder danceremixen van de Kabouterdans en Mega Mindy Tijd. Het spektakel wordt afgesloten met het feestnummer Festival, dat in 2021 werd ontwikkeld voor het 25-jarig bestaan van het Vlaamse mediabedrijf. De Uitzwaai Show rond sluitingstijd bleef nagenoeg gelijk aan de oude slotshow.

Plopsaland heeft fors geïnvesteerd in entertainment. Er kwamen niet alleen nieuwe shows en dansers: het aantal ontmoetingen met figuren steeg ook. Verschillende karakters die zich jarenlang niet lieten zien in het park keerden vandaag terug. Voorbeelden zijn Kabouter Lui en de muizen Wizzy en Woppy. De fietswagens uit de parade worden eveneens gebruikt om de mascottes naar meet-and-greets te brengen.

Gert Verhulst
De start van het Studio 100 Festival werd bijgewoond door een hoop bekende Vlamingen en Studio 100-coryfeeën. Ook Plopsa-directeur Carl Lenaerts en Studio 100-oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon verschenen op het podium. Bourlon vertelde dat zijn favoriete Plopsaland-attractie de Big & Betsy Hoeve is. Verhulst zei de voorkeur te geven aan spinning coaster The Ride to Happiness.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be