Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park rekent op heropening Oostenrijks themagebied in mei 2024

21-03-2024, 13.29 uur

Europa-Park verwacht dat het vernieuwde Oostenrijkse themagebied in mei 2024 heropend kan worden. Dat heeft het Duitse attractiepark zojuist bekendgemaakt tijdens een rondleiding op het bouwterrein. Vorig jaar werd het Oostenrijkse gedeelte getroffen door een grote brand.

Daarbij ging het overdekte gedeelte Zauberwelt der Diamanten in vlammen op, inclusief grote delen van twee populaire familieattracties: powered coaster Alpenexpress Enzian en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn. Beide attracties zijn de afgelopen maanden opnieuw opgebouwd.

De oude diamantgrot heeft plaatsgemaakt voor een kloof met bergkristallen en mineralen: de Zauberschlucht der Diamanten. Het gebied krijgt een oppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter. Voor de realisatie is 6000 vierkante meter aan rotswerk nodig, met 2600 kubieke meter beton en 450 ton staal. Er komen watervallen tot 10 meter hoog.

Trolletjes
Europa-Park maakt van de gelegenheid gebruik om direct ook een ruim 200 meter lang avonturenparcours toe te voegen, met touwbruggen en klimelementen op maximaal 12 meter hoogte. De nieuwigheid gaat Yomi Abenteuer Trail heten, vernoemd naar kleine trolletjes. Souvenirwinkel Edelstein-Grotte keert terug.

Europa-Park laat weten dat de Zauberschlucht der Diamanten - inclusief de attracties - toegankelijk zal zijn na het hemelvaartweekend, namelijk vanaf dinsdag 14 mei. In het park bevinden zich momenteel meerdere bouwplaatsen. Zo wordt ook de laatste hand gelegd aan de nieuwe achtbaan Voltron Nevera, die in april opengaat. Spookhuis Geisterschloss is eveneens dicht voor een verbouwing.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be