Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park vernieuwt spookhuis Geisterschloss: de eerste ontwerpen

22-03-2024, 08.25 uur

Het 42 jaar oude spookhuis van Europa-Park ondergaat momenteel een renovatie. Als darkride Geisterschloss komende zomer weer opengaat, kunnen bezoekers enkele opgefriste scènes ontdekken. Naar aanleiding van de seizoensstart deelt het Duitse attractiepark voor het eerst enkele ontwerpen van de vernieuwingen.

Europa-Park belooft "een opgefriste rit, zonder iets te verliezen van de klassieke charme". Tot nu toe was een rode draad tijdens de rit lastig te ontdekken: bezoekers werden langs een heleboel willekeurige griezeltaferelen geleid. Sommige scènes baseerde Europa-Park op het bekende Disney-spookhuis Haunted Mansion.

Ook kwamen elementen uit de filmreeks Happy Family terug. Mogelijk heeft men dit keer iets meer aandacht voor een coherent achtergrondverhaal. "In het middeleeuwse paleis van de Medici-familie veroorzaken griezelige figuren en spookachtige taferelen angst en terreur", luidt de beschrijving.

Inspecties
De grote onderhoudsbeurt hangt samen met aanpassingen aan de brandveiligheid. Om die reden stonden in januari al regelmatig medewerkers ín de scènes van de attractie. "Ter voorbereiding op de renovatie voeren medewerkers in de attractie brandveiligheidsinspecties uit", zei een woordvoerster toen.

"Ook controleren ze de brandmeldinstallaties terwijl de attractie in bedrijf is." Een openingsdatum is nog niet bekend. Op dit moment wil Europa-Park alleen kwijt dat de heropening van Geisterschloss plaatsvindt in het zomerseizoen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be