Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland houdt 3D-simulator The Forbidden Caves gesloten: toekomst onzeker

21-03-2024, 13.06 uur

Bobbejaanland heeft besloten om de attractie The Forbidden Caves dit jaar dicht te houden. De 3D-simulator zal aankomend seizoen niet operationeel zijn vanwege aanhoudende technische complicaties, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Wat er met de overdekte attractie gaat gebeuren, staat nog niet vast.

The Forbidden Caves is een immersive tunnel van de Britse fabrikant Holovis, geopend in 2015. Nog geen tien jaar later valt voorlopig het doek. De voorlichtster benadrukt dat er sprake is van complexe techniek, die regelmatig zorgt voor storingen. "Over de toekomst is nog geen beslissing genomen. We houden alle opties open."

De attractie van 5 miljoen euro heeft sinds de opening nooit vlekkeloos gedraaid. Bovendien waren de reacties van het publiek direct opvallend negatief: de film viel niet in de smaak en de lage capaciteit zorgde voor een hoop frustraties. Tijdens de coronapandemie stond de attractie tweeënhalf jaar stil.

3D-brillen
Een vergelijkbare attractie in zusterpark Movie Park Germany, The Lost Temple, blijft dit jaar ook gesloten. Die versie werd in 2014 gebouwd door concurrent Simworx. In 2025 moet de attractie heropenen met een ander thema en een nieuwe, tweedimensionale film. 3D-brillen zijn dan niet meer nodig.

The Forbidden Caves is niet de enige attractie die Bobbejaanland in 2024 moet missen. Onlangs werd duidelijk dat het Vlaamse pretpark de Koggemolen uit 1985 heeft verwijderd. Het verkrijgen van reserveonderdelen voor de klassieke bootjescarrousel zou te kostbaar worden. Er is ook goed nieuws: men steekt 1 miljoen euro in het opknappen van achtbaan Revolution.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be