Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Video: timelapse brengt afbraak en herbouw van achtbaan Nemesis in beeld

20-03-2024, 22.30 uur

Een timelapse-video van het Engelse pretpark Alton Towers toont de wedergeboorte van de sensationele achtbaan Nemesis. De inverted coaster werd in het najaar van 2022 gesloten voor een enorme renovatie. Het grootste gedeelte van de baan is vervangen. Inmiddels rijdt Nemesis weer onder de nieuwe naam Nemesis Reborn.

De film laat in een razend tempo zien hoe de oude baandelen uit 1994 zijn afgebroken. Vervolgens verschijnen één voor één de nieuwe stukken rail op het bouwterrein, samen met nieuwe decorelementen. Nemesis Reborn oogt een stuk monsterlijker dan de voorganger, met als nieuwe blikvanger een spiedend oog.

Nemesis Reborn ligt in parkdeel Forbidden Valley. De 13 meter hoge en 716 meter lange coaster werd gebouwd in een kloof, zodat de constructie niet boven de boomgrens uitkomt. Treinen halen een topsnelheid van 81 kilometer per uur. Passagiers gaan vier keer over de kop. Leverancier Bolliger & Mabillard is bekend van bijvoorbeeld Baron 1898 in de Efteling en Fenix in Toverland.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be