Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Race tegen de klok voor Bellewaerde Park: opening nieuwe attracties uitgesteld

29-03-2024, 21.15 uur

Bellewaerde Park kan niet met zekerheid zeggen wanneer enkele nieuwe attracties opengaan. Eerder communiceerde het Belgische pretpark zaterdag 30 maart als openingsdatum van het nieuwe themagebied Mundo Amazonia, inclusief waterbaan Amazonia, boomstambaan Rio Do Cacao en achtbaan Brazilian Buggies.

De afgelopen dagen was het park bezig met een race tegen de klok, meldt een voorlichter aan Looopings. Voor de zekerheid had Bellewaerde de openingsdatum verwijderd uit al het marketingmateriaal. In plaats daarvan wordt nu gesproken over een opening in "voorjaar 2024".

Een promotiefilmpje voor het nieuwe seizoen, dat afgelopen week verscheen op social media, maakt zelfs helemaal geen melding meer van de drie nieuwe attracties. "We zijn nog volop aan het testen", legt de woordvoerder uit. "Het is voor ons vechten tegen deadlines."

Keuringsinstantie
Bij Amazonia treden af en toe technische mankementen op. Rio Do Cacao en Brazilian Buggies zouden op het laatste moment gekeurd moeten worden door een keuringsinstantie. Inmiddels is duidelijk dat Amazonia en Rio Do Cacao zaterdag niet operationeel zullen zijn.

"Helaas werden essentiële onderdelen van twee attracties laattijdig geleverd, waardoor de testfases nog niet volledig zijn afgerond", luidt de uitleg. "Het Bellewaerde-team en de attractieconstructeurs doen er alles aan om beide attracties zo snel mogelijk te openen." Een openingsdatum wordt niet meer genoemd.

Rio Do Café
Bellewaerde investeerde 21 miljoen euro in Mundo Amazonia. Nooit eerder werd er in één klap zo veel geld gestoken in het pretpark in Ieper. Brazilian Buggies kan wel alvast open, net als de vernieuwde boomstambaan Rio Do Café, horecapunt Tropical Takeaway en souvenirwinkel Samba Souvenirs.

Wat ook vaststaat, is de invoering van een rookverbod. Bezoekers die willen roken, zullen zich voortaan moeten begeven naar één van de tien rookzones in het park. "We streven naar een gezonde en aangename omgeving voor al onze bezoekers, jong en oud", zegt Bellewaerde erover.Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be