Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen opent vernieuwd themagebied Nortica: meer decor en nieuwe diersoort

26-03-2024, 18.29 uur

Eén van de themagebieden in Wildlands Adventure Zoo Emmen is vernieuwd. De Drentse dierentuin heeft parkdeel Nortica de afgelopen maanden een bescheiden make-over gegeven. Een industrieel uiterlijk maakte plaats voor een Scandinavische sfeer, met nieuwe decorstukken en meer groen. Bovendien werd een nieuwe diersoort verwelkomd: zeehonden.

In het verleden hoorde Wildlands vaak dat bezoekers het gebied kil en sfeerloos vonden. Verhalende elementen ontbraken. Daar is iets aan gedaan. Het haventhema komt op een hoop plekken terug. Betonnen elementen zijn weggehaald. In plaats van grijs ogen gebouwtjes nu rood.

Maandagavond vond de officiële heropening plaats van Nortica Hafên, zoals het eerste gedeelte van Nortica wordt genoemd. Dat gebeurde door een vlag te hijsen. Verder waren er toespraken van directeur Julius Minnaar en manager Jan-Minze Zomer.

Zandstrand
Het Nortica Theater, waar voorheen zeeleeuwen te vinden waren, heet nu Dock16. Voortaan worden er zeehonden gehuisvest. Drie weken geleden arriveerden zes zeehonden - twee mannetjes en vier vrouwtjes - vanuit Zoo Neuwied in Duitsland. Ze kregen de beschikking over een natuurgetrouw verblijf met een zandstrand. Ook verscheen een houten steiger. De looproute werd logischer.De zeeleeuwen bij de ingang van Nortica Hafên delen hun verblijf niet meer met pelsrobben. Een steiger is ingekort, zodat de dieren beter zichtbaar zijn als ze zwemmen. In het water werden twee vlonders geplaatst, uit het oogpunt van dierenwelzijn. Daar kunnen de zeeleeuwen uitrusten.

Boot
Een boot die op het entreeplein stond, is richting de loods van simulator Arctic1 verplaatst. Op meerdere plekken zorgde Wildlands voor nieuwe verlichting en beplanting. Ook aan lokale dieren is gedacht. Achter het zeehondenverblijf staat een nieuw insectenhotel. Er komen nog vogelhuisjes bij.Echte shows stonden al enkele jaren niet meer op het programma. Wel kunnen bezoekers nog steeds dagelijks kijken naar presentaties van dierverzorgers: 's ochtends bij de zeehonden en 's middags bij de zeeleeuwen. Daarin worden onder meer de verschillen tussen beide diersoorten uitgelegd.

Eekhoorns
Wildlands opende acht jaar geleden, in maart 2016. Hoewel de dierentuin een flinke schuld heeft bij de gemeente Emmen, staat het park niet stil. Achter de schermen worden plannen gemaakt voor de volgende opknapbeurt, ook in Nortica: Wildlands wil dat een Siberische rode eekhoorn plaatsmaakt voor Chinese gestreepte boomeekhoorns.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be