Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Nieuwe overkoepelende naam voor Plopsaland: Plopsa Resort Belgian Coast

19-03-2024, 11.44 uur

Plopsaland De Panne introduceert een overkoepelende naam voor het Vlaamse Plopsa-resort. Voortaan is het attractiepark onderdeel van Plopsa Resort Belgian Coast. De bijbehorende verblijfsaccommodaties ondergaan ook een naamswijziging. Bezoekers kunnen blijven slapen in het Plopsa Hotel Belgian Coast of vakantiepark Plopsa Village Belgian Coast.

Dat bevestigt een voorlichtster van de Plopsa Group aan Looopings. Moederbedrijf Studio 100 is al langer bezig om het Plopsa-merk een chiquere en meer volwassen uitstraling te geven. Eén van de eerste stappen was de introductie van een nieuwe huisstijl in januari. Nu is er dus een Engelstalige benaming voor de bestemming in De Panne.

"We brengen de hele site in De Panne terug onder de noemer Plopsa Resort Belgian Coast", zegt de woordvoerster. Naast Plopsaland, het hotel en het vakantiepark worden ook waterpark Plopsaqua De Panne en het Plopsa Theater - voorheen Proximus Theater - meegerekend.

Internationaal
"Het is een bewuste keuze om de namen van het hotel en Village aan te passen. Hiermee willen we het internationale karakter van onze verblijfsaccommodaties benadrukken en ook bezoekers uit buurlanden aantrekken." De nieuwe termen zullen de komende tijd hun intrede doen in marketingmateriaal. Er zijn overigens geen plannen om afscheid te nemen van de naam Plopsaland.

De domeinnaam plopsaresortbelgiancoast.be werd op 23 februari 2024 geregistreerd door de firma Studio Plopsa, ruim een maand nadat het nieuws over de nieuwe huisstijl naar buiten kwam.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be