Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini-Europe

Brussels miniatuurpark Mini-Europe neemt afscheid van oprichter en directeur

27-05-2024, 10.07 uur

Het 35-jarig jubileum van het Brusselse miniatuurpark Mini-Europe valt samen met het vertrek van directeur en oprichter Thierry Meeùs. Hij gaat komende maand met pensioen, waarna zijn dochter de dagelijkse leiding overneemt. De grondlegger blijft wel onderdeel van de raad van bestuur.

Meeùs is een bekende in de pretparkwereld. De liefde voor de branche werd hem met de paplepel ingegoten: zijn vader Eddy Meeùs was in de jaren zeventig de oprichter van Walibi Wavre, het huidige Walibi Belgium. Eind jaren tachtig startte zoon Thierry zijn eigen trekpleister Mini-Europe, nabij het beroemde Atomium in Brussel.

Beide parken waren onderdeel van de Walibi-groep. In 1992 kwam daar zwemparadijs Océade bij, gelegen pal naast de miniatuurwereld. Vader Meeùs verkocht de volledige groep in 1998 aan de Amerikaanse partij Premier Parks. Zes maanden later hadden de Amerikanen daar alweer spijt van, waarna Mini-Europe en Océade opnieuw in bezit kwamen van Thierry Meeùs.

Stripfiguren
Het zwembad sloot in 2018. Eigenlijk zou Mini-Europe in 2021 plaatsmaken voor een nieuwbouwproject. Op het laatste moment werd duidelijk dat het park toch mag blijven bestaan, zeker tot 2032. Wel liggen plannen klaar om in de buurt een groot winkelcentrum te bouwen, inclusief een overdekt pretpark rond stripfiguren Robbedoes en Marsupilami. Dat park moet uitgebaat worden door de huidige Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes.

Wanneer de nieuwbouw er komt, is nog niet duidelijk. Op dit moment verwelkomt Mini-Europe jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers. Naar aanleiding van het 35-jarig bestaan én het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie zijn onlangs enkele nieuwe miniatuurtaferelen toegevoegd. Ze vertegenwoordigen "de uitdagingen van ons Europa".

Meer Mini-Europe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be