Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fééryland

Tweede leven voor Frans pretpark na verbouwing van een jaar

20-04-2024, 17.01 uur

Een pretpark in Noord-Frankrijk, in de buurt van de Belgische grens, gaat weer open na een grote transformatie. Bal Parc bleef in 2023 dicht voor werkzaamheden. Volgende week vindt de heropening plaats. De bestemming kreeg een nieuwe naam.

De oude naam had betrekking op de oorspronkelijke exploitant, Hotel Bal. Voortaan heet het park Fééryland, vernoemd naar de huidige eigenaar Thierry Fééry. Hij investeerde in opknapbeurten en een groot aantal nieuwigheden. In totaal telt het park nu dertig attracties, waarvan drie achtbanen.

Het doel is om in de toekomst niet alleen kleine kinderen, maar het hele gezin te kunnen vermaken. Fééryland bevindt zich in de buurt van Calais. Vanaf zaterdag 27 april is het publiek weer welkom. Ondernemer Fééry bezit in dezelfde regio ook een tweede pretpark, namelijk Cita-Parc.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be