Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Weer deel van Efteling afgesloten uit angst voor granaat: 'Geen risico'

17-03-2024, 12.34 uurBeeld: @Damian30602070

De Efteling heeft vanochtend maatregelen genomen nadat medewerkers een object aantroffen dat leek op een oude granaat. Vorige week werd al een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, toen bij werkzaamheden rond Doornroosje in het Sprookjesbos. Vandaag kwamen personeelsleden iets vergelijkbaars tegen in de buurt van kantoor Raveleijn, achter de schermen.

Droomvlucht, gelegen naast het kantoorgebouw, werd vervolgens uit voorzorg gesloten. Dat gebeurde omstreeks 11.30 uur. Ook het parkeerterrein voor personeel ging dicht. De paardenshow Raveleijn is momenteel niet te zien vanwege een winterstop. Normaal gesproken wordt de voorstelling opgevoerd in een openluchtarena grenzend aan het kantoor.

De Efteling heeft een specialist naar het object laten kijken. In eerste instantie liet een woordvoerder weten dat het zou gaan om een kleine, ongevaarlijke granaat. "Er blijkt geen risico te zijn, dus alles gaat weer open." Nader onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), die het object maandag ophaalt, wijst uit dat er toch geen sprake is van een echte granaat. "Het is een ander oud voorwerp", aldus de voorlichter.

Ontploffing
In het geval van Doornroosje werden grote delen van het attractiepark afgesloten voor publiek, omdat de EOD het projectiel op een veilige manier moest afvoeren. Die route liep door het park. Later is de granaat even buiten de Efteling tot ontploffing gebracht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be