Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verwacht dat onderhoudsbeurt Hans en Grietje achtenhalve maand duurt

14-03-2024, 21.13 uurBeeld: @Coshira_

Efteling-bewoners Hans en Grietje moeten op zoek naar een tijdelijke nieuwe woonruimte. Het snoephuisje van de heks wordt binnenkort gesloopt. Naar verwachting duurt het ruim acht maanden voordat het sprookje weer volledig opgebouwd is.

Dat blijkt uit de bijgewerkte onderhoudskalender op de Efteling-website. Op dit moment men nog druk bezig met de laatste loodjes bij Doornroosje. Daarna komt het sprookje van Hans en Grietje aan de beurt.

De onderhoudsklus begint volgens de huidige planning op woensdag 3 april. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden net voor de kerstvakantie afgerond, op vrijdag 20 december.

Vrouw Holle
Het bouwwerk uit 1955 - dat na 69 jaar in zeer slechte staat is - zal volledig opnieuw opgebouwd worden met moderne materialen. Als het goed is, gaat het tafereel daarna weer decennia mee. Hetzelfde gebeurde eerder bij Roodkapje in 2016 en Vrouw Holle in 2022.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be