Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Nieuwe leeuw in Bellewaerde Park bijt leeuwin dood

14-03-2024, 14.53 uur

De introductie van een nieuwe mannetjesleeuw in Bellewaerde Park is fout afgelopen. Gisteren presenteerde het Belgische attractie- en dierenpark trots leeuw Nestor, afkomstig uit Zoo Antwerpen. Hij werd naar Bellewaerde gehaald om voor nageslacht te zorgen met leeuwinnen Numa en Maya, afkomstig uit Safari Park Dvur Králové in Tsjechië.

Een gepland persmoment ging gisteren niet door omdat de leeuwen niet naar buiten wilden komen. Later, tussen 14.00 en 15.00 uur, sloeg het noodlot toe. Nestor en Maya gingen samen maar buiten, maar reageerden plots agressief. Tijdens een gevecht heeft Nestor de leeuwin in de hals gebeten. Ze overleefde de aanval niet.

Verzorgers konden haar niet meer redden. Nestor arriveerde twee weken geleden in Bellewaerde. Tot nu toe had hij de leeuwinnen alleen door de tralies gezien en geroken. Dierverzorgers zagen toen geen tekenen van agressie. De overgebleven leeuwin Numa wordt voorlopig niet bij het mannetje gezet.

Mascotte
Leeuwen zijn van oudsher belangrijk voor Bellewaerde Park. De diersoort arriveerde al in 1972. Ook de mascotte van het park is een leeuw. Vorig jaar werd het leeuwenverblijf grondig vernieuwd voor bijna 3 miljoen euro, maar door drie sterfgevallen kwam men zonder leeuwen te zitten.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be