Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Voor het eerst koala's in Nederland: Ouwehands Dierenpark opent themagebied Koalia

25-04-2024, 17.44 uur

In Nederland zijn voor het eerst koala's te bewonderen. Ouwehands Dierenpark heeft vandaag het nieuwe gebied Koalia officieel geopend. Er wonen drie koala's, twee mannetjes en een vrouwtje, afkomstig uit San Diego Zoo in de Verenigde Staten.

De opening werd verricht door onder meer ecologe Sterrin Smalbrugge, dierentuindirecteur Robin de Lange en eigenaar Marcel Boekhoorn. Ook girlband Infinity was aanwezig. De dierentuin wilde naar eigen zeggen een stukje Australië naar Rhenen halen.

Bezoekers komen terecht in "een groene oase". Eerst passeren ze een hut van een ranger die zich inzet tegen bosbranden in het leefgebied van de dieren. Via een grot betreden ze een binnentuin van 170 vierkante meter. Daar bevinden zich de binnenverblijven van de wallaby's en koala's. In klimbomen is verwarming verwerkt.

Bedreigd
Het doel is om bij te dragen aan het behoud van de diersoort, zegt Ouwehands. In Australië is de koala geclassificeerd als bedreigd. De afgelopen jaren kwam de populatie onder druk te staan door bosbranden en overstromingen.Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be