Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Nieuwe diersoort voor ZooParc Overloon: nevelpanters

14-03-2024, 10.38 uur

De Brabantse dierentuin ZooParc Overloon haalt nevelpanters binnen. In expeditiegebied Jangalee start eind deze maand de bouw van een nieuw verblijf voor de diersoort. Het onderkomen moet vóór de zomervakantie af zijn. In eerste instantie worden twee vrouwtjes verwelkomd.

Het park hoopt in de toekomst ook een man te ontvangen. Zo kan een bijdrage geleverd worden aan het fokprogramma. Nevelpanters zijn kwetsbaar in het wild. Ze komen voor in Zuidoost-Azië. Hun leefgebied verdwijnt door bevolkingsgroei in landen als Cambodja en Maleisië.

Daarnaast worden bossen gekapt voor palmolieplantages. "Het wordt dan onmogelijk gemaakt voor de nevelpanters om te paren, want het leefgebied raakt versnipperd", legt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel uit. Nevelpanters leven solitair. Ze zoeken elkaar alleen op om voort te planten.

Krabbenhonden
Op de toekomstige locatie van de nevelpanters werden eerder krabbenetende wasberen gehouden, ook wel krabbenhonden genoemd. Zij verhuizen naar het Zuid-Amerikaanse themadeel Madidi. Het dierenpark, onderdeel van parkengroep Libéma, wil het oude Amazonegebied op den duur transformeren tot Jangalee.

Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be