Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: grote bouwput in Walibi Belgium vanwege komst nieuwe achtbaan

30-03-2024, 18.01 uur

Een groot deel van Walibi Belgium ligt momenteel overhoop. In 2025 wil het attractiepark in Waver het vijftigjarig jubileum vieren met een nieuw themagebied en een nieuwe achtbaan. Daarvoor zijn de werkzaamheden al begonnen. Het hart van het park is dit seizoen een bouwput.

Bezoekers komen op meerdere plaatsen schuttingen en hekken tegen. Een enorme vijver werd drooggelegd. Op die plek zal uiteindelijk de nieuwe coaster verrijzen. Het gaat om een 15 meter hoge lanceerachtbaan zonder inversies. De attractie, gefabriceerd door het Duitse bedrijf Gerstlauer, krijgt een haventhema.

Het wordt één van de drie blikvangers in het nieuwe themadeel Dock World, samen met katapultachtbaan Psyké Underground en waterbaan Flash Back. Als voorbode op de vernieuwingen introduceerde Walibi dit jaar alvast een nieuwe trein bij Psyké Underground.

Gold River Adventure
Een attractie uit 1978 zal de transformatie niet overleven: van boottocht Gold River Adventure bleven alleen de loopbrug en de draaischijf over. De overige omliggende attracties, waaronder familieachtbaan Tiki-Waka, blijven tijdens de bouwactiviteiten gewoon operationeel.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be