Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Mysterieuze dirigent krijgt eigen standbeeld bij nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre

12-03-2024, 17.30 uur

In de wachtrij van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre passeren bezoekers straks een standbeeld van een raadselachtige dirigent. Dat onthult de Efteling in een nieuwe making-of-video op YouTube. Volgens het verhaal achter de attractie verdween dirigent Joseph Charlatan lang geleden tijdens een internationaal muziekconcours.

Dat vond op 13 oktober 1876 plaats in de Abdij van Capelle van Kaatsheuvel, zoals het middeleeuwse bouwwerk wordt genoemd. Charlatan werd gevraagd om de Danse Macabre te spelen, het bekende muziekstuk van Camille Saint-Saëns. Het liep niet goed af. Hij overleed, samen met alle orkestleden.

In de wachtrij passeren Efteling-bezoekers een kerkhof met een mausoleum. Daar komt een levensgroot bronzen beeld van Charlatan te staan, ontworpen door Jeroen Verheij. Decorateur Patrick van den Nieuwenhuizen werkt momenteel aan een kleimodel, dat later met behulp van een siliconenmal wordt omgezet in polyester.

Vleermuizen
In de YouTube-video worden ook andere bewoners van Danse Macabre onthuld, zoals vleermuizen en skeletten. Uitvergrote versies van de waterspuwers uit het verdwenen Spookslot zullen fungeren als plafonddragers.Verder is te zien dat men werkt aan een animatronic van het zwarte katje, dat in veel uitingen rond Danse Macabre terugkomt. Welke rol het dier in het verhaal zal spelen, is nog niet duidelijk.

Stanley Burleson
De ruim acht minuten durende video wordt van commentaar voorzien door een mysterieuze stem die claimt dat Danse Macabre zijn huis is. Hij noemt het een "huis der nachtmerries en deliriums" en "mijn tempel". "Daar waar de sterfelijke wereld definitief vaarwel wordt gezegd." De voice-over werd ingesproken door musicalacteur Stanley Burleson.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be