Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zwembadoorlog in Duitse pretparken

16-06-2014, 22.40 uur

Een heuse zwembadoorlog verdeelt de twee grootste pretparken van Duitsland. Europa-Park en Phantasialand hebben allebei vergevorderde plannen voor een gloednieuw waterpark. De vraag is alleen: wie is er straks eerder?

Europa-Park gokt op een opening in 2016. "Ons waterpark wordt absoluut uniek in Europa", voorspelt manager Michael Mack. Het waterparadijs zou jaarlijks zo'n 800.000 nieuwe bezoekers moeten opleveren.

Concurrent Phantasialand is al tien jaar bezig om het pretpark uit te breiden met een grondgebied van maar liefst negentien hectare. Daar komen geen nieuwe achtbanen te liggen, maar theaters, concertzalen, hotels én een 'aquapark'.

"Ik denk dat we het stuk land dit jaar eindelijk kunnen bemachtigen", zegt parkeigenaar Robert Löffelhardt in tijdschrift Park World. De bouw zou in dat geval eind 2014 kunnen beginnen. Phantasialand heeft nog een extra troef in handen: de directie wil het attractiepark 365 dagen per jaar openstellen, net als de Efteling en Disneyland Paris. Europa-Park is daar voorlopig nog niet aan toe.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be