Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vrouw gewond na val uit Belgische kermisattractie

10-03-2024, 17.10 uur

Op de kermis in de Belgische plaats Diepenbeek is afgelopen weekend een jonge vrouw gewond geraakt. Ze liep lichte verwondingen op toen ze uit een karretje van een draaiende carrousel viel. Dat gebeurde bij de Space Bob: een attractie van het type bidule, een soort rups.

Het incident vond zondagavond rond 18.00 uur plaats tijdens de carnavalskermis in de gemeente. Volgens exploitant Peter Julien was het slachtoffer zichtbaar dronken. Hij raadde haar naar eigen zeggen af om een kaartje te kopen. Uiteindelijk ging de vrouw staan in de gondel, zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Daardoor sloeg ze overboord.

De kermisondernemer beweert dat de verwondingen meevielen. "Al leek dat voor voorbijgangers misschien anders, want ze had veel bloed in het gelaat." Na het ongeval heeft Julien ervoor gekozen om de attractie af te breken. Hij vreesde dat nauwelijks meer iemand in de Space Bob zou stappen.

Veiligheidsgordels
De eigenaar is van plan om veiligheidsgordels te laten installeren in de bakjes, om dit soort taferelen in de toekomst te voorkomen. Ook wil hij een groot bord neerzetten waarop staat dat mensen niet welkom zijn als ze gedronken hebben of drugs hebben gebruikt.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be