Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi Holland werkt aan vernieuwd themagebied Play Ground

15-03-2024, 16.21 uur

Walibi Holland is druk bezig met het verbouwen van themagebied W.A.B. Plaza. Als het attractiepark op zaterdag 30 maart weer opengaat, staat het parkdeel in het teken van felgekleurd speelgoed. De nieuwe naam wordt Play Ground. Op actuele dronefoto's is te zien dat er nog veel moet gebeuren.

De meest ingrijpende veranderingen vinden plaats bij restaurant Club W.A.B., dat Yummy Tummy gaat heten. Een deel van de voorgevel werd verwijderd. Bij de seizoensstart zal de horecagelegenheid nog niet toegankelijk zijn. De pratende fontein voor het restaurant is uit elkaar gehaald.

Zweefmolen Super Swing werd voorzien van een nieuwe houten vloer. De attractie gaat ogen als een grote tol. Bovenop thrillride Spinning Vibe verscheen een boei. De molen is lichtblauw en roze geschilderd: het kleurenschema dat we kennen van de verderop gelegen kinderattractie Fibi's Bubble Swirl.

Boog
Schilders hebben zich ook uitgeleefd bij de interactieve waterattractie Splash Battle, waar verschillende decorstukken een nieuw likje verf kregen. We zien onder meer blauw, oranje, rood en roze. Bovenop het dak van het station prijkt de tekst "Stoked to be soaked". Even verderop liggen onderdelen klaar voor een nieuwe boog - lichtblauw en geel - die de entree van het gebied zal vormen.

Ook aan de kant van draaimolen Merrie Go'Round zal een entreepoort geïnstalleerd worden. Bij boomerang coaster Speed of Sound, de grootste attractie in het gebied, verandert weinig. De façade van speelhal Sugar Shot bestaat nu uit felgekleurde pijlen. Een torentje staat nog in de steigers. Walibi beschrijft Play Ground als "de speelplaats voor kinderen én volwassenen".

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be