Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Video: Drouwenerzand test nieuwe attractie Drifter

22-03-2024, 18.03 uur

Het Drentse pretpark Drouwenerzand start het zomerseizoen met een nieuwe attractie. Met enkele maanden vertraging gaat komende week de Drifter open voor publiek. Eigenlijk was de toevoeging aangekondigd voor seizoen 2023, maar het project liep meermaals vertraging op.

Het gaat om een interactieve snelheidsmolen van de Duitse firma Inno-Heege, met zes gondels voor twee personen. De passagiers kunnen hun bakje zelf naar buiten laten zwieren. "Middels een hendel tussen de zittingen bepaal je zelf hoe hard je door de bochten sjeest", laat Drouwenerzand weten.

Er geldt een minimumlengte van 105 centimeter. Bezoekers met een lengte onder 130 centimeter moeten begeleid worden. Het park heeft een landelijke primeur te pakken: het attractietype is nog nergens anders in Nederland te vinden.

Achtbaan
Eerder liet parkeigenaar Bert van der Linde weten dat hij ook bezig was met twee andere nieuwigheden: Flying Tigers en een achtbaan. Over Flying Tigers - een parcours met hangende, uitzwenkende vliegtuigjes - bestaat nog geen duidelijkheid. "Maar de attractie zal dit jaar sowieso niet meer komen", legt een woordvoerster uit.

"Het heeft allemaal wat meer voeten in de aarde dan gedacht." De nieuwe achtbaan zou de bestaande spinning coaster Jungle moeten vervangen. "Maar de juiste vervanger is er nog niet." Daarom blijft voorlopig de oude baan operationeel. In 2025 wordt Drouwenerzand overgenomen door de Waarbeek.Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be