Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Zitten in plaats van staan: nieuwe treinen voor stand-up coaster in Engels pretpark

05-03-2024, 12.34 uur

Het Engelse attractiepark Drayton Manor heeft afscheid genomen van een uniek achtbaantype. De stand-up coaster Shockwave wordt dit jaar voorzien van nieuwe treinen. Passagiers zullen voortaan niet meer staan tijdens de rit, maar zitten. Daarbij hoort ook een nieuwe naam.

Shockwave wordt voortaan The Wave genoemd. De attractie uit 1994 - 37 meter hoog en 500 meter lang - krijgt een surfthema. Drayton Manor noemt het "de meest sensationele familieachtbaan in het Verenigd Koninkrijk", met vier inversies. De topsnelheid blijft gelijk: 85 kilometer per uur.

De nieuwe karretjes maken gebruik van heupbeugels. Bijkomend voordeel is dat de minimumlengte omlaag kan: van 140 centimeter naar 120 centimeter. Directrice Victoria Lynn zegt blij te zijn dat ook kinderen van 5 à 6 jaar nu een ritje kunnen maken. "Het is fantastisch om te zien dat spanning en plezier behouden blijft voor gezinnen en toekomstige generaties."

Lancering
Drayton Manor werkt ondertussen eveneens aan een volledig nieuwe achtbaan. Het park bestelde bij fabrikant Intamin een lift & launch coaster, met zowel een reguliere lift als een lancering. Ook dat project is aangekondigd als een "familievriendelijke thrill coaster". De opening moet later dit jaar plaatsvinden.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be