Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Naamswijziging voor nostalgisch verkooppunt in de Efteling

04-03-2024, 17.25 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling geeft een tientallen jaren oud horecapunt een andere naam. 't Korfje, gelegen bij speeltuin Kleuterhof, wordt voortaan 't Speelkwartier genoemd. De nieuwe titel prijkt al op het gebouwtje. Op een bijbehorend bord is een tekening van vier spelende kinderen afgebeeld.

De naamswijziging hangt samen met een renovatie van een ander Efteling-bouwwerk: snoepwinkel De Soete Inval, aan de rand van het Anton Pieckplein. Het winkeltje krijgt een nieuw logo met daarop een man die vastzit in een bijenkorf. Dat ontwerp werd eerder gebruikt bij 't Korfje.

Om die reden moest de Efteling voor 't Korfje op zoek naar een andere beeltenis. In januari werd bekend dat gekozen was voor de term 't Speelkwartiertje. Nu blijkt dat men toch is gegaan voor de kortere variant 't Speelkwartier.

Schaatsshow
't Korfje stamt uit de jaren zeventig. Sindsdien stond het huisje op meerdere plekken in het park, waaronder bij de voormalige ingang op de huidige plek van Raveleijn, op de oude entreelaan waar nu de Pardoes Promenade ligt en in een tent van schaatsshow Efteling on Ice. In 2002 werd 't Korfje verplaatst naar het Kleuterhof.

Dat kleurrijke speelgebied gaat eind deze week weer open na een verbouwing. Tijdens de werkzaamheden is het verkooppunt gewoon geopend gebleven, aangezien de locatie ook fungeert als ingang voor gasten van het Efteling Hotel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be