Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: de avondshow van Disneyland Paris zonder het vuurwerk

10-03-2024, 14.34 uur

Is het avondspektakel van Disneyland Paris ook de moeite waard zonder het vuurwerk? Die vraag stond afgelopen week centraal tijdens een pilot in het Disneyland Park. Avondshow Disney Dreams werd bij hoge uitzondering een week lang twee keer per avond vertoond, waarvan de eerste keer zonder vuurwerk.

Het doel was om te ontdekken hoe het publiek zou reageren op een slotvoorstelling zonder vlammenwerpers en vuurpijlen. Disney overweegt om de show komende zomer vaker meermaals per avond te laten draaien. Men verwacht veel drukte vanwege de Olympische Spelen in Parijs.

Disney Dreams begon zeven dagen lang om 19.30 uur én 22.00 uur. Een voice-over gaf bij aanvang van de eerste show aan dat bezoekers later konden terugkomen voor het vuurwerk. "Deze specifieke vertoning zal geen vuurwerk of speciale effecten bevatten", luidde de waarschuwing. "Als je vanavond bij ons blijft, kun je om 22.00 uur ook de volledige versie bijwonen." Lasers en fonteinen waren wel actief.

Applaus
Ook de vuurwerkloze voorstellingen van Disney Dreams werden afgelopen week onthaald met een luid applaus. Na afloop was steeds een forse uitstroom uit het park zichtbaar. Dat kan interessant zijn voor de capaciteit: de tweede show zal door minder mensen bijgewoond worden, waardoor de bezoekerslimiet mogelijk omhoog kan.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be