Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Dierentuin verkoopt originele safariwagen uit leeuwenverblijf

03-03-2024, 14.55 uur

Een Brabantse dierentuin verkoopt een bijzonder rekwisiet. Iedereen kan een bod uitbrengen op de safariwagen die de afgelopen jaren in het leeuwenverblijf van ZooParc Overloon stond. Het dierenpark plaatste daarvoor een ludieke advertentie op social media.

De leeuwen in ZooParc gebruikten de wagen als uitkijkpost en ligplek. Een fictief screenshot wekt de indruk dat de auto op Marktplaats is gezet. "Te koop: originele safari-jeep", valt daar te lezen. "Acht jaar geleden volledig afgekeurd vanwege onherstelbare schade aan exterieur. Desalniettemin een mooi verzamelitem voor in uw tuin of garage."

Op het dak kun je "fijn zonnebaden". "Tip van de eigenaars!" Ook wordt een laadgewicht genoemd van 715 kilo: het totale gewicht van de vier leeuwen in het park. "De vier oude mannen hebben jarenlang plezier gehad van dit unieke exemplaar. Maar nu is het tijd voor een nieuw thuis!"

Nogal verhit
Het Marktplaats-screenshot vermeldt dat er "vanwege veiligheidsredenen" niet direct met de leeuwen onderhandeld kan worden. "De overdracht loopt via bemiddelaar ZooParc. De eigenaren hebben de reputatie om nogal verhit een onderhandeling in te gaan."

In werkelijkheid staat het object niet op Marktplaats. De dierentuin gaat het decorstuk - een auto van het type Land Rover Defender 110 - wél echt verkopen. Wie interesse heeft, kan tot en met zondag 17 maart een bod uitbrengen door een mail te sturen naar receptie@zooparc.nl. Op maandag 18 maart neemt men contact op met de hoogste bieder. Met de opbrengst worden natuurbeschermingsprojecten gefinancierd.

Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be