Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
L'Île aux Geants

Grote brand uitgebroken in Frans pretpark

03-03-2024, 20.18 uurBeeld: La Nouvelle République - NRCO

Een Frans pretpark is afgelopen week getroffen door een grote brand. Het vuur ontstond in attractiepark L'Île aux Geants, dat toen gesloten was voor bezoekers. De schade is aanzienlijk: verschillende bouwwerken gingen in vlammen op.

In eerste instantie probeerden de eigenaren de brand zelf te blussen. Toen dat niet lukte, werden de hulpdiensten ingeschakeld. 23 brandweerlieden kwamen ter plaatse. Volgens de autoriteiten zijn onder andere gebouwen met de kassa's en de receptie verwoest. Niemand raakte gewond.

Vermoedelijk is er vrijdagochtend 23 februari kortsluiting ontstaan. Het gedeelte met attracties werd niet getroffen. Op social media bedankt het management het publiek voor alle steunbetuigingen. "We gaan er alles aan doen om het park op tijd klaar te maken om tijdens het aankomend seizoen weer mooie momenten te kunnen beleven", meldt het park.

Vergunningen
L'Île aux Geants, gelegen in het departement Vienne, bevindt zich sinds oktober 2022 in gevaarlijk vaarwater. Toen oordeelde de rechter dat de bestemming niet beschikt over de juiste vergunningen. Eigenlijk moesten de attracties binnen een half jaar afgebroken worden.

De directie ging in hoger beroep. Die procedure loopt nog. In de tussentijd hoeven de poorten niet te sluiten. Naar verwachting start het nieuwe seizoen op zaterdag 1 juni 2024. "Bedankt voor het vertrouwen en de dagelijkse steun", staat op de Facebook-pagina van L'Île aux Geants.Meer L'Île aux Geants
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be