Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis in Rotterdam-Zuid na ruim twintig jaar geschrapt uit angst voor problemen

03-03-2024, 13.43 uurBeeld: MV Rides

De gemeente Rotterdam zet een streep door de jaarlijkse kermis in de wijk Lombardijen. Een vergunningsaanvraag wordt afgewezen vanwege zorgen over veiligheid. De politie wijst naar problemen tijdens voorgaande edities, zoals vechtpartijen en diefstallen. Er zou sprake zijn van rivaliserende groepen en akkefietjes met beveiligers.

De openbare orde zou in het gedrang komen. Daarom gaat de kermis in Rotterdam-Zuid, georganiseerd door de familie Sterrenberg, na ruim twintig jaar niet door. De initiatiefnemers begrijpen daar niets van. Volgens hen waren er de afgelopen jaren nauwelijks noemenswaardige incidenten.

Wat voor de gemeente ook meespeelt, is dat de zware kermiswagens kunnen zorgen voor schade aan de grond in het Spinozapark. Er is gekeken naar alternatieve locaties in de omgeving, maar die bleken niet geschikt.

Posters
De weigering komt rijkelijk laat: voorbereidingen voor de kermis waren al in volle gang. In de stad hingen al posters met aankondigingen. Het evenement zou plaatsvinden van dinsdag 5 tot en met zondag 10 maart. De organisatoren spreken over "33 gedupeerde kermisexploitanten met misschien wel richting de 100.000 euro schade".

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be