Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vrouw uit Eindhoven 100 procent afgekeurd na crash in botsauto's

03-03-2024, 15.40 uur

Een bezoek aan een Brabantse kermis heeft het leven van een Eindhovense vrouw volledig op zijn kop gezet. Aurora de Mooij (33) maakte in 2019 een ritje in de botsauto's op de kermis in Budel-Schoot, gelegen in de gemeente Cranendonck. Toen botsten meerdere karretjes hard op elkaar.

Sinds de crash heeft De Mooij een functionele neurologische stoornis. Dat begon met extreme hoofdpijn, zenuwpijn en spierpijn. Tegenwoordig loopt ze met een stok en krijgt ze af en toe een black-out. Ook is ze soms deels verlamd. Daarnaast heeft ze last van oorsuizen.

De vrouw doet haar verhaal in gesprek met de dagbladen van DPG Media. Er is sprake van onverwachte uitval van functies, doordat er iets misgaat met signalen vanuit de hersensen naar het lichaam. De Mooij werd uiteindelijk 100 procent afgekeurd en haar carrière als consultant ging in rook op.

Dure behandeling
Nu is haar hoop gevestigd op een dure behandeling in de Amerikaanse staat Utah, die niet vergoed wordt door de verzekering. Er is tussen de 13.000 en 24.700 dollar voor nodig. Het bedrag probeert ze bij elkaar te verzamelen via haar eigen Stichting Beter Brein.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be