Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Man opgepakt bij missverkiezing Plopsaland was ontoerekeningsvatbaar: psychische problemen

11-04-2024, 12.16 uur

De 47-jarige man die vorig jaar met wapens werd opgepakt bij Plopsaland De Panne was ontoerekeningsvatbaar. Peter C. uit Lommel wilde in februari 2023 een bezoek brengen aan de missverkiezing in het Vlaamse attractiepark. Hij had vuurwapens, munitie, een kogelwerend vest en chemisch gas bij zich.

Uit onderzoek door een gerechtspsychiater is gebleken dat de man psychische problemen heeft. Tijdens het voorval leed hij volgens de rechtbank aan een ernstige geestesstoornis. C. werd aanvankelijk verdacht van poging tot terroristische moord. Dat is uiteindelijk bijgesteld tot poging tot doodslag.

De man dacht onder meer dat Iran het eten en drinken op het evenement in het Plopsa Theater wilde vergiftigen. Naar eigen zeggen probeerde hij mensenlevens te redden. Ook beweerde hij banden hebben met de Turkse ambassade.

Parkeerterrein
Het Openbaar Ministerie is er echter van overtuigd dat hij wel degelijk van plan was om zelf een aanslag te plegen. De politie kon hem na een klopjacht aanhouden op het parkeerterrein van Plopsaland. Op basis van het psychiatrische verslag is besloten om de man te interneren.

Hij hoeft niet naar een gesloten instelling, maar moet zich wel psychiatrisch laten begeleiden. Er komt om die reden geen openbaar proces. Internering in België is vergelijkbaar met tbs in Nederland. De advocaat van C. is het er niet mee eens, omdat er volgens hem geen misdrijf is gepleegd. Daarom wordt hoger beroep overwogen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be