Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Eerste Frozen-huisjes verschijnen in nieuwe themawereld Disneyland Paris

29-02-2024, 22.05 uurBeeld: Dphile

Het nieuwe Frozen-themagebied van Disneyland Paris krijgt langzaam maar zeker een Scandinavisch sfeertje. De afgelopen jaren werd het bouwterrein in het Walt Disney Studios Park gedomineerd door staal en beton. Inmiddels zijn de eerste themahuisjes zichtbaar.

Zo zien we het kleurrijke bouwwerk dat uiteindelijk de uitgang van de Frozen-bootjesdarkride zal vormen, via een souvenirwinkel. Rechts daarnaast bevindt zich straks het kasteel van het koninkrijk Arendelle, aan het water. Links naast de uitgang werd een gigantische steigerconstructie opgetuigd voor een grote klokkentoren: de entree van de attractie.

Op LinkedIn publiceerde een bouwbedrijf onlangs foto's van de werkzaamheden ín de toekomstige darkride. Daarop is de vaargeul al te herkennen. Een enorme rotswand zal het attractiegebouw uiteindelijk aan het oog onttrekken. Disneyland Paris heeft nog niet bekendgemaakt wanneer bezoekers een kijkje kunnen nemen in de Frozen-wereld.

Hong Kong
De indeling van de Frozen-uitbreiding kent geen geheimen meer: in Hong Kong Disneyland opende eind vorig jaar al een vergelijkbaar themadeel, met grotendeels dezelfde opzet. Voor beide bouwprojecten is de Nederlandse Disney-ontwerper Michel den Dulk verantwoordelijk.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be