Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video laat zien: hoe werken geestverschijningen in pretparkattracties?

28-02-2024, 20.12 uur

Een nieuwe minidocumentaire zoomt in op een bijzonder effect in de pretparkwereld: de Pepper's ghost. Met behulp van een Pepper's ghost is het mogelijk om bezoekers in attracties en shows te confronteren met geestverschijningen. YouTube-kanaal Theme Park Science laat aan de hand van een attractie in Walibi Belgium zien hoe de illusie precies functioneert.

Een Pepper's ghost - vernoemd naar de Londense hoogleraar John Henry Pepper - werkt met behulp van een spiegeleffect. Bezoekers kijken naar een reflectie van een verlicht object op een glazen plaat. In sommige gevallen wordt het glas zo gepositioneerd dat het verlichte object als het ware kan transformeren, door te spelen met het licht.

Bekende voorbeelden zijn te vinden bij Phantom Manor en The Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris, maar ook bij Droomvlucht, Fata Morgana en verschillende sprookjes in de Efteling. Verder stond het verdwenen Spookslot bekend om meerdere Pepper's ghosts, waaronder de iconische viool in de catacomben van het kerkhof.

Skelet
De videomakers kregen de kans om achter de schermen te kijken bij Walibi's darkride Challenge of Tutankhamon uit 2003. Daar verandert een archeologe in een skelet met behulp van een Pepper's ghost. Presentator Danny van der Weel spreekt daarnaast met pretparkkenner en darkrideliefhebber Erwin Taets. Verder komt illusionist Hans Klok aan het woord. Hij duikt in de historie van de Pepper's ghost.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be