Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult per ongeluk nieuwe bewoners bij Doornroosje in het Sprookjesbos

28-02-2024, 11.53 uurBeeld: @GypsRoccus, @jeroen989

De Efteling verwelkomt binnenkort enkele nieuwe bewoners in het Sprookjesbos. Tijdens een grote onderhoudsbeurt van het kasteel van Doornroosje worden ook nieuwe figuren geïntroduceerd. Dankzij een foutje weten we vanaf vandaag hoe die personages eruit komen te zien.

Het gaat om een uil met een sleutel bovenop een steen en een nieuwe slapende wachter, ontworpen door Sander de Bruijn. Men heeft tweedimensionale platen laten maken met tekeningen van de figuren erop, om de juiste positie te kunnen bepalen. Ze worden uiteindelijk vervangen door de daadwerkelijke poppen.

Het uiterlijk had later onthuld moeten worden. Bouwvakkers hebben de platen echter laten slingeren, zodat oplettende voorbijgangers een glimp kunnen opvangen van de ontwerpen. Bij Doornroosje is al sinds de jaren vijftig een eerste slapende wachter te vinden, met speer en schild. Zijn toekomstige collega draagt een hoorn.

Wandelpad
De Efteling beloofde eerder dat een nieuwe bewoner zichtbaar zal zijn vanaf een pas aangelegd wandelpad aan de linkerzijde van het kasteel. Die weg loopt vanaf de hoofdingang van het Sprookjesbos richting het Kabouterdorp. Het renovatieproject moet eind maart afgerond zijn, een maand later dan aanvankelijk gepland.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be