Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Volk van Laaf in de Efteling onaangekondigd gesloten

28-02-2024, 12.41 uurBeeld: @GypsRoccus, @jeroen989

Efteling-bezoekers kunnen momenteel niet op bezoek bij het Volk van Laaf. Het bekende Lavenlaar is vandaag en morgen onaangekondigd niet toegankelijk. Er vinden werkzaamheden plaats bij de Monorail in het Laven-gebied. Daardoor moet de hele omgeving afgesloten worden voor publiek.

Op de openbare onderhoudskalender werd de afgelopen weken alleen aangegeven dat de Monorail van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 februari dicht is. De rest van het Volk van Laaf zou wel gewoon geopend zijn. Dat pakt in de praktijk toch anders uit. Een miscommunicatie, geeft een woordvoerder aan.

Naar verwachting is het onderhoud aan de Monorail vrijdag afgerond. Dan gaat de rest van het Lavenlaar ook weer open. Werkzaamheden aan de huisjes in het dorpje gaan de komende periode wel gewoon door. In de eerste helft van 2024 worden het Lurk en Limoenhuys, het Glijhuys, het Lachhuys, Lot's Kraamhuys en de waterpomp gefaseerd opgeknapt.

Stoomtrein
Wie vandaag in de Efteling is, moet naast het Lavenlaar ook wildwaterbaan Piraña, waterachtbaan De Vliegende Hollander, speeltuin Kleuterhof, houten achtbaan Joris en de Draak, de Stoomtrein, stuntshow Raveleijn en het sprookje van Doornroosje missen. De entreeprijs blijft gelijk: 51 euro voor een flexibel ticket, 44 euro voor een ticket op datum.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be