Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Rechter geeft Apenheul gelijk in conflict over parkeerplaatsen

29-02-2024, 21.10 uur

Dierenpark Apenheul heeft een rechtszaak gewonnen van de gemeente Apeldoorn. Beide partijen hadden een conflict over parkeerplaatsen. Op drukke dagen zijn er niet voldoende plekken beschikbaar op het reguliere parkeerterrein, dat eigendom is van de gemeente. Apenheul betoogde dat de gemeente verantwoordelijk is voor een oplossing.

Dat is namelijk in 2019 vastgelegd in een overeenkomst, die vijftig jaar geldt. De gemeente beweerde dat alleen sprake was van een "inspanningsverbintenis". Het dierenpark zou dan zelf moeten opdraaien voor het zoeken, realiseren en organiseren van extra parkeerplekken.

En als alle parkeerplaatsen vol waren, zouden de poorten simpelweg moeten sluiten. De rechter geeft Apenheul gelijk. Dat betekent dat de gemeente Apeldoorn voor een structurele oplossing moet zorgen, waarbij extra kosten voor rekening van de overheid komen.

Beperkingen
Daarnaast gaan alle opgelegde beperkingen van tafel. De gemeente eiste bijvoorbeeld dat een overloopparkeerplaats op maximaal 25 piekdagen per jaar gebruikt werd. Dergelijke voorwaarden mag de gemeente helemaal niet stellen, oordeelt de rechter.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be