Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Italiaanse attractiebouwer ontwikkelt nieuw soort kermisattractie

01-03-2024, 12.37 uur

Een attractiebouwer uit Italië levert binnenkort een nieuw attractietype af. Fabrikant Technical Park presenteerde onlangs een concept voor de thrillride Phoenix, bestaand uit een arm met een dubbele gondel aan één van de uiteindes. Passagiers draaien, kantelen en slingeren tot een maximale hoogte van 24 meter.

Daarbij gaan ze meermaals over de kop. Het concept wordt jet fighter 20 genoemd, een variant op de bestaande loop fighter van Technical Park. Het getal verwijst naar het aantal zitplaatsen: per rit kunnen twintig personen mee.

"We zijn trots om aan te kunnen kondigen dat we een nieuw transportabel model hebben onthuld", meldt het bedrijf op social media. "Niet zomaar een concept, maar een bestaand project waarvan de eerste bestelling al gefabriceerd wordt."

Concurrent
Technical Park is een belangrijke leverancier van Europese kermisattracties. De Nederlandse concurrent Mondial Rides presenteerde in 2022 nog een attractietype dat vergelijkbaar is met de jet fighter 20. Dat concept heet avalanche. Een eerste exemplaar opende vorig jaar in een Canadees pretpark.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be