Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling mag overblijfselen uit Tweede Wereldoorlog verwijderen

28-02-2024, 18.06 uur

De gemeente Loon op Zand vindt het prima als de Efteling restanten uit de Tweede Wereldoorlog verwijdert. Bij archeologisch onderzoek aan de rand van het attractiepark werd afgelopen najaar een onderdeel van een Duits munitiedepot blootgelegd. Historici pleitten ervoor om de vondst te bewaren.

De Efteling zag dat niet zitten. Inmiddels heeft de gemeente experts naar de resten laten kijken. Het gaat om de kelder onder de keuken van de toenmalige depotkantine. Van een grote archeologische waarde is geen sprake, concludeerden de deskundigen.

Een Efteling-woordvoerder bevestigt tegenover Looopings dat de kelder weg mag. Wanneer dat gaat gebeuren, weet hij nog niet. "Daar is nog geen besluit over genomen, maar we hebben de benodigde toestemming", laat de voorlichter aan Looopings weten. De gemeente bekijkt nog of er in de buurt een informatiebord kan komen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be