Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Achtbaan Parc Astérix verandert voor de derde keer van naam

27-02-2024, 14.29 uur

Parc Astérix voert voor de derde keer een naamswijziging door bij een rollercoaster. Familieachtbaan SOS Numérobis gaat vanaf 2024 door het leven als SOS Tournevis. Aanleiding is een komst van een nieuwe attractie, even verderop: de 50 meter hoge zweefmolen La Tour de Numérobis.

Om verwarring tussen beide namen te voorkomen, moet de term SOS Numérobis het veld ruimen. De achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer opende in 1990 als Trans'Arverne, toen nog op een andere locatie. Die oorspronkelijke naam sloeg op een Gallische stam. In 2000 volgde de verplaatsing naar de huidige plek.

Twee jaar later werd de naam veranderd in Périférix: een verwijzing naar het gelijknamige personage uit de Asterix-verhalen, een Gallische visser. In de Nederlandse vertaling heet hij Visstix. Toen in 2012 de Egyptische coaster OzIris werd geopend, kreeg de bestaande familieachtbaan de naam SOS Numérobis.

Kissebis
In winterseizoen 2015-2016 werd de baan grotendeels vervangen, als onderdeel van groot onderhoud. De naam bleef toen gelijk. Vanaf 2024 zullen bezoekers de attractie kennen als SOS Tournevis. Tournevis is de knecht van de Egyptische architect Amonbofis, de tegenstander van Numérobis. De letterlijke vertaling van Tournevis is schroevendraaier. Nederlandse Asterix-lezers kennen hem als Kissebis.

Het is niet de enige naamsverandering in 2024: ook waterbaan Le Grand Splatch uit 1989 ondergaat een gedaantewisseling. Voortaan zal de attractie La Grande Revanche des Pirates heten. Tegelijkertijd introduceert men een piratenthema. Parc Astérix is weer open vanaf zaterdag 30 maart.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be