Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools attractiepark Energylandia ontving bijna 30 miljoen euro dankzij gesubsidieerde vouchers

27-02-2024, 12.23 uur

De Poolse overheid heeft pretpark Energylandia gespekt met bijna 30 miljoen euro. Om de toeristische sector een boost te geven, ontvingen Poolse kinderen een voucher ter waarde van 500 Poolse zloty, zo'n 115 euro. Een groot deel van het gesubsidieerde bedrag kwam terecht bij Energylandia.

De waardebonnen werden in het leven geroepen in verband met de coronacrisis. Ze konden tussen augustus 2020 en maart 2023 ingewisseld worden bij toeristische organisaties in Polen. Bijna 6,5 miljoen kinderen kwamen ervoor in aanmerking. Niet alle vouchers zijn daadwerkelijk geactiveerd.

In totaal kregen ondernemers 3,1 miljard zloty (719 miljoen euro). Energylandia was de grooste ontvanger, blijkt uit een nieuw overheidsrapport. Dankzij de vouchers kon het attractiepark in Zator maar liefst 128 miljoen zloty bijschrijven: 29,7 miljoen euro.

Bouwprojecten
De toerismevouchers waren niet inwisselbaar voor contant geld. Energylandia is niet vies van overheidsgeld: veel grote bouwprojecten in het park zijn de afgelopen jaren gefinancierd met behulp van Europese subsidies. In april opent het nieuwe themagebied Sweet Valley, met twee jaar vertraging.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be