Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Belgische Plopsa-parken geven gratis toegang aan jarigen op schrikkeldag

27-02-2024, 11.31 uur

De pretparken van Plopsa doen mee aan een actie op 29 februari. Het Vlaamse tv-programma De Droomfabriek spoorde kijkers aan om speciale activiteiten te organiseren voor personen die jarig zijn op de schrikkeldag: een dag die slechts eens per vier jaar op de kalender staat. De Plopsa Group heeft daar gehoor aan gegeven.

Alle geopende Plopsa-parken geven op donderdag 29 februari gratis toegang aan personen die aan kunnen tonen dat ze jarig zijn. Het gaat om Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Station Antwerp en de twee waterparken Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit.

Het initiatief voor de actie kwam van Nele Van Vaerenbergh uit Bellem, die contact opnam met De Droomfabriek. Zij werd geboren op 29 februari 1996. Haar verjaardag komt officieel slechts om de vier jaar voorbij.

Seizoenen
29 februari wordt elke vier jaar toegevoegd aan de kalender, in een schrikkeljaar. Dit corrigeert het verschil tussen het gebruikelijke kalenderjaar van 365 dagen en de tijd die de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien, waardoor de kalender en seizoenen gesynchroniseerd blijven.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be