Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt Herautenplein weer overhoop, maanden na vorige onderhoudsbeurt

26-02-2024, 17.12 uurBeeld: @cindy_ve

Op het Herautenplein in de Efteling vinden weer ingrijpende werkzaamheden plaats. Vandaag werd een deel van het plein, gelegen in het hart van het Sprookjesbos, afgezet met hekken. Dat is opvallend, aangezien de vorige opknapbeurt nog maar enkele maanden achter de rug is.

Een jaar geleden werd het Herautenplein afgesloten omdat de sprookjes De Magische Klok en De Kikkerkoning vernieuwd moesten worden. Tegelijkertijd verving men de flagstones rond de kikkerfontein. Eind juli 2023 was dat project gereed. Nu blijkt dat er nog onafgemaakte zaken zijn.

De komende tijd vernieuwt de Efteling het resterende straatwerk, namelijk de kinderkopjes aan de randen van het plein. Bepaalde wandelroutes worden afgesloten. Horecapunt Kleyne Klaroen is momenteel alleen bereikbaar via de zijkant, aan de zijde van Opa Gijs.

Planning
Het was altijd al de planning om begin 2024 te starten met deze fase van het groot onderhoud, meldt een Efteling-voorlichter aan Looopings. Waarom er niet voor gekozen is om vorig jaar alles in één keer aan te pakken, kan hij niet zeggen. In het Sprookjesbos is momenteel ook Doornroosje niet te zien vanwege een renovatie.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be